Popcorn Time Download
De Popcorn Time Download mogelijkheid is niet voor niets in relatief korte tijd razend populair geworden. Het is breed bekend in Nederland en talloze mensen maken er gebruik van. Hoeveel? Tja: omdat het gebruik ervan verboden is, zullen de gebruikers er niet snel openlijk voor uitkomen. Dus het aantal mensen die gebruik maken van Popcorn Time is niet bekend. Maar het zullen er in ieder geval heel veel zijn, zoveel is zeker.

 

 

 

Popcorn Time Download: Helemaal Gratis

Voor degenen onder ons die nog niet weten wat Popcorn Time is, eerst een korte toelichting. Popcorn Time is een programma die films en series opzoekt in hoge kwaliteit, om deze vervolgens te streamen naar een tablet, smartphone of computer. Ongeacht of het een Windows- en een Mac-computer is. Het is heel simpel en iedereen kan het. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een internetverbinding, met die genoemde smartphone, tablet of computer. En dat heeft tegenwoordig dus iedereen. Dus iedereen kan de nieuwste series en films kijken, 7 x 24 uur, op de eigen bank thuis of waar dan ook en…. gratis!

Juridisch getouwtrek
De eerste versie van Popcorn Time kreeg zeer veel positieve aandacht in de media. Hiermee kwam een einde aan uitgebreide rechten en zinloze restricties in de filmwereld. En het duurde dus niet lang voordat er tegenactie kwam. De grote nadelen drongen al snel door in de filmindustrie. Gratis toegang tot alle films die er zijn…. daarmee is de entertainmentindustrie natuurlijk niet blij, verre van dat. Ze hebben zeer grote druk uitgeoefend op de eigen overheden om Popcorn Time van de markt te krijgen. En dat is uiteindelijk gelukt. Popcorn Time is oorspronkelijk opgezet door Argentijnse ontwikkelaars uit Buenos Aires. In maart 2014 hebben zij redelijk gedesillusioneerd besloten om ermee op te houden, vanwege deze druk en de daarmee gepaard gaande vele geuite dreigementen. Ze wilde niet het middelpunt worden van een juridisch steekspel en talloze rechtszaken. Einde verhaal, zal je zeggen. Maar dat is niet het geval.

Forks
Na de sluiting van Popcorn Time hebben de eigenaren namelijk de broncode openbaar gemaakt. Laten we zeggen dat dat hun zoete wraak was. Daarmee was de weg vrij voor andere ontwikkelaars via open source de code van het programma te gebruiken voor hun eigen versies. Dit zijn de alternatieve versies, die “forks” worden genoemd. Er zijn diverse Popcorn Time-forks beschikbaar op het internet. Time4Popcorn, Flixtor en Cuevana Storm zijn daarvan de meest populaire diensten.
Overigens: Time4Popcorn ziet men over het algemeen als de enige echte vervanger van Popcorn Time. Dat komt onder meer omdat deze dienst de naam Popcorn Time mag gebruiken met officiële toestemming van de originele ontwikkelaars. Althans: dat zegt Time4Popcorn. We gaan er vanuit dat het waar is.

Werkwijze
Popcorn Time werkt als volgt. Films en series worden gedownload vis het zogeheten torrent-protocol. De gebruiker downloadt en uploadt de film of serie gelijktijdig met het afspelen van de video. Dat is dus anders dan de normale gang van zaken waarbij je eerst moet wachten tot het hele bestand op de harde schijf van de computer staat. Het geheel verloopt via een systeem van delen. Dat wil zeggen: bij het drukken op de play-knop wordt eerst gezocht naar beschikbare “peers”. Dat zijn verzenders die ook de specifieke video bekijken. Als er voldoende peers zijn en de snelheid is in ieder geval 1MB per seconde, dan kan de video worden afgespeeld. Die snelheid is wel van belang, bij een lagere snelheid lukt dat helaas niet. Nog een voordeel: als de gebruiker afsluit worden alle bestanden weer van de computer verwijderd.

Selectie
Je kunt heel eenvoudig een film of serie selecteren. Want de uitvoering is zonder meer gelikt en overzichtelijk. Met miniatuurafbeeldingen van de posters van de films en series. Je kunt op eenvoudige wijze door de catalogus navigeren met het invullen van een zoekterm. Of je filtert op genres en categorieën. En het aanbod lijkt wel bijna oneindig. Er is zoveel om uit te kiezen, dat je dat in 1 leven niet gaat lukken. De gebruiker kan de kwaliteit aanpassen. Sterker nog: hij/zij kan zlef ook ondertiteling toevoegen, zodat het totale aanbod in feite geschikt is voor elk land.

Popcorn Time Verbod

Het klinkt allemaal tamelijk onschuldig. Desondanks is het gebruik van Popcorn Time verboden. Dat komt omdat het werkt via het torrent-protocol. Ofwel: gebruikers downloaden en uploaden materiaal dat auteursrechtelijk is beschermd. En dat zonder te betalen. Dat is in Nederland illegaal en in tal van andere landen ook.

Dan kan je natuurlijk zeggen dat je dan niet het auteursrechtelijk beschermd materiaal gaat downloaden, maar alleen series en films uit illegale bron. Daarmee kwamen mensen tot april 2014 mee weg. Maar de wetgeving loopt weliswaar altijd achter de feiten aan, maar springt er op een gegeven moment toch op in. Per april 2014 is het in Nederland ook bij wet verboden om uit illegale bron te putten. Dus als gebruiker loop je het risico aangeklaagd te worden door degenen die beschikken over de auteursrechten. Hoe groot dat risico is, is echter maar zeer de vraag. Wie gaat je aanklagen? In ons land zijn nauwelijks rechtszaken bekend tussen degenen die beschikken over de auteursrechten en de gebruikers van Popcorn Time. Dat ligt bij onze buren wel even anders. In Duitsland is al menig gebruiker bekeurd.

VPN
Ook daar is natuurlijk wel weer een slimme oplossing voor bedacht. Het gaat tenslotte om een soort kat-en-muis-spel . Zo hebben enkele forks van Popcorn Time de mogelijkheid te downloaden via een virtueel privé-netwerk, VPN genaamd. Als je op deze wijze gebruik maakt van Popcorn Time, is het onmogelijk om als gebruiker getraceerd te worden. Het lijkt namelijk alsof de computer ergens in een buitenland staat. Prima toch, zou je denken. Alleen heeft elk voordeel helaas toch weer zijn nadeel. Via VPN kan de verbinding heel traag worden en daar zit je niet op te wachten.

Waarschuwing
Uiteraard is er veel informatie te halen op internet. Maar ook daar wordt van overheidswege naar gekeken. Zo is de site popcorn-time.info zelfs uit de lucht gemaakt. Er staat in grote letters een de tekst te lezen: Popcorn Time moedigt illegaal gebruik aan en maakt zelf gebruik van illegaal online aanbod van onder meer speelfilms en televisieseries. WAARSCHUWING: Popcorn Time software maakt gebruik van peer-to-peer (p2p) uitwisseltechnologie waardoor gebruikers zowel up- als downloaden, ook in geval van streaming. Het up- en downloaden van illegaal aanbod is bij wet verboden en brengt aansprakelijkheid mee voor de daardoor veroorzaakte schade. LET OP: illegaal uploaden is illegaal verspreiden en veroorzaakt grotere schade dan een enkele download.

Dit bericht komt van BREIN, die in februari 2015 de Nederlandse websites die Popcorn Time aanboden, heeft gesloten. BREIN staat voor Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland. Het is een private handhavingsorganisatie die zware ‘inbreukmakers’ (zo ze zelf zeggen) probeert te vervolgen.
Auteursrechten

Met die schade bedoelt men uiteraard het niet afdragen van gelden vanwege de auteursrechten. Daar valt natuurlijk ook wel iets voor te zeggen. Het produceren van films en series kost geld, zeer veel geld. Als je de originele versie illegaal download, kan niemand er meer iets aan verdienen. Dat kan de dood in de pot zijn voor de verdere ontwikkeling van de filmindustrie is de redenatie.

Virussen
Een ander mogelijk nadeel van Popcorn Time is de mogelijkheid tot het verspreiden van virussen. Boze tongen beweren dat het mogelijk is om virussen via de software te verspreiden. Of dit alleen valse geruchten zijn of berust op de werkelijkheid, is eigenlijk niet bekend. Het verhaal kan natuurlijk in de wereld zijn gebracht door de media of filmindustrie om mensen af te schrikken gebruik te maken van Popcorn Time. Want ook de legale aanbieders van films en versies roeren zich in deze discussie en doen er alles aan om Popcorn Time buiten de deur te houden.

Popcorn Time Download Alternatieven

Dus het binnenhalen van een mogelijke virus is natuurlijk wel een risico dat je bewust neemt bij het gebruik van Popcorn Time. Veel mensen kiezen daarom liever voor een legale versie van Popcorn Time. Helaas zijn er eigenlijk niet echt goede alternatieven. De videotheek is een achterhaald gegeven: niemand wil de deur uit om een film of serie te huren. Natuurlijk: er is HBO of Netflix en met name Netflix wordt steeds populairder. Maar dat aanbod haalt het bij lange na niet bij dat van Popcorn Time, terwijl je wel moet betalen voor Netflix. Dat een vergelijking gaat eigenlijk mank. Netflix voelt dat heel goed aan. Zo heeft ze in januari 2015 laten weten dat Popcorn Time zo’n groot succes is dat het de groei en winst van Netflix negatief kan beïnvloeden. En dat gebeurt ook, zolang het aanbod van Popcorn Time zoveel uitgebreider is dan die van Netflix en het zo eenvoudig is in gebruik. Het is gratis en biedt meer. Wie wil van deze verboden vruchten niet proeven?